skip to Main Content
Verschillende Soorten Bewerkingen Voor Uw Natuursteen

Verschillende soorten bewerkingen voor uw natuursteen

Verschillende soorten bewerkingen voor u natuursteen

Er zijn veel verschillende methoden waarmee u uw natuursteen kan laten bewerken. Elk van deze methode heeft een eigen uitstraling en gevoel.

Natuursteen bewerken

In deze blog vertellen we u precies wat voor soorten bewerkingen u kunt kiezen voor uw natuursteen zodat u een keuze kan maken wat het beste bij u past. Om te beginnen zijn er de volgende methoden die u kunt kiezen om uw natuursteen te bewerken:

➟ De geschuurde natuursteen methode
➟ De gezoete natuursteen methode
➟ De gevlamde natuursteen methode
➟ De gepolijste natuursteen methode
➟ De leathered natuursteen methode

De geschuurde & gezoete natuursteen methode

Bij het schuren van een natuursteen worden de zaag markeringen op uw natuursteen verwijderd en krijgt de steen een waterpas oppervlak. Bij de meeste natuurstenen die bewerkt worden met de geschuurde methode worden ze nog verder bewerkt met een andere methode om uw natuursteen zo mooi mogelijk af te werken. De geschuurde afwerking geeft de natuursteen een robuust en natuurlijk karakter. Bij de gezoete methode zorgt dit voor een rustige en natuurlijke uitstraling. Mensen beschrijven het vaak als stijlvol en neutraal. Bij een gezoete natuursteen is er sprake van een lichte weerspiegeling die ook nog eens glinstert. Belgisch hardsteen wordt over het algemeen het meest gezoet door de mooie rustige uitstraling wat bij de natuursteen past.

Natuursteen methode

De gevlamde, gepolijste & leathered natuursteen methode

Bij de gevlamde methode springen er deeltjes van de natuursteen. Als het vlammen voorbij is wordt de natuursteen geborsteld om de ruwe plekken van de steen te verwijderen. Aan het eind van het proces zou uw natuursteen enigszins ruw aan moeten voelen. Mensen beschrijven de gevlamde natuursteen als een stoere uitstraling. De polijst methode wordt vaak toegepast bij graniet en marmer. De polijst methode zorgt voor een chique sfeer met een schitterende weerspiegeling. Ook zorgt polijsten ervoor dat de kleuren van uw natuursteen worden versterkt. Daarbij is bij de gepolijste methode uw natuursteen minder gevoelig voor olie vet en zuur wat ook voor een langere levensduur kan zorgen. Bij de leathered methode krijgt je natuursteen reliëf terwijl de oppervlakte glad aanvoelt. Als u houdt van een moderne en natuurlijke uitstraling dan is dit zeker iets voor u. En ook bij deze natuursteen bewerking trekken vlekken niet snel in uw natuursteen.

Back To Top