skip to Main Content
Natuursteen Polijsten? Zo Gebeurt Dit

Natuursteen polijsten? Zo gebeurt dit

Het polijsten van natuursteen

Heeft u al eens gedacht aan het inschakelen van een professional om uw natuursteen te polijsten? Wij kunnen u dit sterk aanraden. Maakt u de keuze om uw vloer van natuursteen te polijsten, dan profiteert u van een zeer mooie afwerking van uw vloer. Deze behandeling zorgt er ook voor dat uw vloer er weer stralend en zo goed als nieuw uitziet. Enkel een ervaren specialist in het behandelen van natuursteen kan dit effect bereiken. Bent u benieuwd hoe het polijsten van natuursteen in zijn werk gaat? Lees dan verder voor meer informatie.

Redenen om natuursteen te laten polijsten

Voordat wij overgaan tot de werkwijze bij het polijsten van natuursteen, vertellen wij u eerst graag meer over de redenen om natuursteen te laten polijsten. Het liefst wilt u uiteraard een mooie en kwalitatief goede vloer. Het polijsten van de vloer maakt dit mogelijk. Vloeren die gepolijst worden zijn veelal kalksteen, marmer, travertin, Chinees hardsteen en Belgisch hardsteen. Wellicht is uw vloer dof geworden door het intensieve gebruik of is er zelfs sprake van lichte krassen. Met een deskundige behandeling ziet uw vloer van natuursteen er weer als nieuw uit. Indien u hier een professional voor inschakelt, zal deze uw vloer gladder en egaler maken. Er wordt voor gezorgd dat oneffenheden verdwijnen zonder dat de vloer hierbij wordt aangetast. Een krasloze en stralende vloer is het eindresultaat. Benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat? Hieronder geven wij u het antwoord.

Werkwijze bij het polijsten van uw vloer

Het polijsten van de vloer wordt verwezenlijkt door het gebruik van een speciale boenmachine. Deze boenmachine maakt uw vloer weer mooi glanzend. Niet alleen de doffe laag wordt hierbij verwijderd, maar ook kleine krassen worden hersteld. Het polijsten van de vloer is in te delen in drie fasen. In fase 1 zal uw vloer van natuursteen licht worden geschuurd met een grove diamantpad. Dit zorgt ervoor dat de structuur van de natuursteen zal worden geopend en kleine krassen hersteld worden. Is deze fase voltooid, dan heeft de vloer een matte uitstraling en is deze nog erg poreus. Bij fase 2 zal gebruik worden gemaakt van een middelgrove pad. Dit zorgt ervoor dat de vloer opnieuw wordt opgebouwd en de structuur van het natuursteen zich sluit. Na deze fase zal de vloer weer meer van haar oude glans terugkrijgen.
In fase 3, tevens de laatste fase, wordt de vloer met een fijn pad opgeboend en gepolijst. Dit zorgt ervoor dat de structuur van de vloer bijna gesloten is en deze haar oorspronkelijke glans terugkrijgt. Om tot een optimaal resultaat te komen, wordt deze fase vaak meerdere malen herhaald. Daarna kunt u ervoor kiezen de vloer te laten impregneren. Dit is zeer aan te raden, omdat de vloer hierdoor vocht- en vuilafstotend wordt. Dit reduceert tevens de vochtopname van uw vloer. U leest het al, het polijsten van een vloer kent diverse fases. Al deze fasen dienen doorlopen te worden om tot een perfect gepolijste vloer te komen. Maar wat moet u doen wanneer uw vloer eenmaal gepolijst is en u deze mooi wilt houden? En hoe vaak moet u uw vloer van natuursteen polijsten?

natuursteen polijsten

Hoe vaak natuursteen polijsten?

Hoe vaak u uw vloer van natuursteen van onderhoud voorziet, is ook doorslaggevend voor de tijd van het polijsten. Voorziet u uw vloer wekelijks van onderhoud? Dan zal uw vloer niet vaak gepolijst hoeven te worden. Of het polijsten van uw vloer noodzakelijk is, hangt af van hoe vaak u over uw vloer loopt. Loopt u vaak met schoenen op uw vloer, dan neemt u ook zand mee van buiten. Dit zand zorgt ervoor dat de toplaag van uw vloer sneller slijt. Ook kunnen kleine krassen ontstaan. Deze kunnen door het polijsten van uw vloer geheel worden weggewerkt. Reinigt u uw vloer regelmatig, dan zal het grootste gedeelte van het zand verwijderd worden. U kunt uw vloer zelf polijsten als u hier de juiste apparatuur voor heeft, zoals een polijstmachine en pads. Heeft u deze niet voorhanden? Schakel dan een specialist in!

Zet een specialist in om uw vloer te polijsten

Wilt u uw vloer laten polijsten, zodat u een prachtige vloer krijgt die zo goed als nieuw oogt? Schakel dan een specialist in. Via Google kunt u diverse bedrijven vinden die experts zijn in hun vak. Ga te rade bij een bedrijf in uw omgeving en vraag wat zij voor u kunnen betekenen. Met een expert weet u zeker dat uw vloer op de juiste wijze gepolijst zal worden, daar een gespecialiseerd bedrijf over veel kennis en kunde beschikt. Wij wensen u veel succes met het laten polijsten van uw vloer!

Back To Top