skip to Main Content
Porblemen Bij Natuursteen

Porblemen bij natuursteen

Verlies van glans

Verlies van glans ontstaat in principe door slijtage en langdurig gebruik. Vooral bij marmer ontstaan dit probleem vaak. Hoe ontstaat dit probleem? Als u bijvoorbeeld een marmeren vloer heeft en mensen naar binnen en buiten lopen kunnen mensen zand, grind of andere soorten vuil onder hun schoenen hebben.

Schade bij natuursteen

Dit zorgt ervoor dat het vuil op de natuurstenen vloer gaat wrijven en tot slijtage leidt. Door een matje voor de deur neer te leggen waar mensen hun voeten kunnen schoon stampen kan ervoor zorgen dat uw natuurstenen vloer een stuk langer mee gaat. Wilt u helemaal geen last hebben van slijtage op deze manier dan raden wij u aan om een professioneel natuursteen onderhoudsbedrijf in te schakelen zij kunnen dit voor u regelen.

Doffe plekken door zure vloeistoffen

Als u vaak zure vloeistoffen morst op uw natuursteen is de kans groot dat er doffe plekken op uw natuursteen komen. Marmer en kalksteen zijn hier specifiek erg gevoelig voor. Andere soorten natuursteen zoals graniet zijn hier beter bestendig tegen. Maak ook nooit je natuursteen schoon met schoonmaakmiddelen waar zuur in zit dit kan erg veel schade bij uw vloer aanrichten. Ook eten en drinken kan stoffen bevatten wat niet goed is voor uw natuursteen. Mocht u nou toch eten of drinken morsen dan raden wij u aan om het meteen op te ruimen om de schade aan uw natuursteen zo veel mogelijk te beperken.

Natuursteen problemen

Afschilferen of versplinteren van uw natuursteen

Als u kleine puntjes of schilfertjes in uw natuursteen ziet ontstaan dan kunt u met een groot probleem te maken hebben dat u niet zo een twee drie kunt oplossen. Een natuursteen gaat Afschilferen of versplinteren als de steen in aanraking is geweest met te veel water. Dooizouten zijn ook een reden wat tot deze conclusie kan leiden. Als dit gebeurd dan hechten de zouten zich onder het oppervlak van de natuursteen. Mocht u nou een probleem hebben met de dooizouten dan zou u nog  kunnen proberen om de natuursteen te redden door de zouten op het steenoppervlak te stabiliseren.

Back To Top